15-08-08

Stratenloop bocholt

Gisteren heb ik (Dirk) deelgenomen aan de bocholter Stratenloop, 12 km. Voor de start nog wat JEM-ers tegengekomen, mijn trouwste supporter stond (nog altijd) aan de kant, wegens haar scheenbeenproblemen.

Wegens ziekte, vakantie en dergelijke, had ik de laatste weken wat minder getraind, dus was de stratenloop een goede test om te zien waar ik stond.

En het viel al bij al wel mee, ik had erger verwacht. De twaalf kilometer, bleken er 11,6 km te zijn, mijn eindtijd was 58min28 sec. Onderweg heb ik meegelopen met een clubgenote en een groepje joggers uit zonhoven. In de laatste ronde was ik het drietal even kwijt, maar net voor de finish kon ik toch weer aansluiten, met een sprint werd ik nog "tweede" van het groepje. Ik had bewust mijn hartslagmeter niet op, maar goed ook, want op einde van het vat serieus af.

Nog veel werk voor de halve marathon van bree-peer op 19 okt!

Dirk

21:17 Gepost door Dirk in Sport | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |

10-08-08

Huis- en tuin- en vakantie-update

100_2717

Ons tuinhuisje staat er ondertussen ook! We moeten het wel nog één keer schilderen. De binnenkant is ondertussen af, nu de buitenkant nog… Uiteindelijk wordt het tuinhuis dus wit, met grijs rondom de deur en bovenaan.

Ook heb ik sinds een paar weken eindelijk mijn zooltjes!! Ik heb ze al een paar dagen aan gehad in mijn wandelschoenen, maar van lopen is nog amper sprake geweest. Eerst heeft een verkoudheid roet in het eten gestrooid, daarna een ontsteking van de urinewegen.
Ik heb ook besloten héél rustig aan terug te starten, opnieuw met de podcast van Vlaanderen Sportland (start to run). Ik ben al bij les 3 geraakt.
Toch heb ik bij het lopen nog wel wat last van de schenen. De ene zegt “doorlopen, dat is wel normaal dat je wat voelt”, de andere zegt “direct stoppen als je wat voelt”. Tja, ik doe maar heel rustig aan verder… Als het echt pijn doet, stoppen we, maar dat is nog niet het geval, aangezien ik nog maar een paar minuutjes loop.

Ook zijn we er een paar dagen tussenuit geweest afgelopen week: op verkenning in de champagnestreek. We logeerden in Bar-sur-Aube, in het hotel ‘le Saint Nicolas’.
Het heeft deugd gedaan, het weer was goed, de champagne lekker!!
Toch is het ook fijn om weer thuis te zijn, in ons eigen huisje, bij ons Miepske!

HPIM2437

15:52 Gepost door Tine in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-07-08

Naf Naf

decoration


Sinds een week worden ook wij gewekt door een nabootsing van de zonsopgang. Dit in combinatie met natuurgeluiden…
Wij hebben namelijk een NAF NAF LYS V2 gekocht. 20 Minuten voor de ingestelde wektijd licht de wekker beetje bij beetje op. De vogeltjes beginnen te fluiten op de ingestelde tijd.
Zeker een aanrader, het is een aangenamere manier om gewekt te worden ’s morgens!
Maar niet vandaag, vandaag hebben we een dagje verlof!

18:58 Gepost door Tine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-07-08

De werken aan/in ons huis

De laatste weken is er weer hard gewerkt hier! Afgelopen donderdag werd onze trap naar de zolder geplaatst:

decoration

En vorig weekend hebben we klinkers gelegd.
Het terras achteraan:


decoration

 

De zijkant van het huis:
decoration

 

Vooraan:
decoration

 

En de komst van ons tuinhuisje is ook voorbereid. Hopelijk kan dat de komende week ook geplaatst worden:
decoration

 

Wat een luxe, eindelijk een deftig terras. De bbq is al gebruikt ondertussen, en afgelopen weekend hebben we ook gezorgd voor wat plantjes. Intratuin mag ons de komende weken nog wel eens op bezoek verwachten, want ik vind het echt een leuke winkel.


Ten slotte nog een foto van ons fotomodel:
decoration

 

Over de looppoging afgelopen donderdag zal ik maar zwijgen… 5 x 2 min. Het was geen succes, na de eerste 2 min had ik al weer last van mijn linkerscheenbeen. Ook de afgelopen dagen heb ik er weer wat last van gehad. Voorlopig nog niks te lopen dus. Helaas!...

00:08 Gepost door Tine in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: bouwen |  Facebook |

25-06-08

Updaten...

Tijd voor nog een update…
Over het algemeen heb ik nog amper last van de schenen! Eindelijk! Alleen afgelopen weekend heb ik nog wel ‘iets’ gevoeld. Maar ja, misschien wel logisch, aangezien we dit weekend klinkers gelegd hebben thuis!

Vandaag ook op bezoek geweest bij Dr. Robijns, de orthopedist. Nogmaals eindelijk, want ik heb toch een maand moeten wachten op die afspraak. En dat bezoekje is heel goed meegevallen. Hij bevestigde dat het een pak beter gaat wat de beenvliesontsteking betreft. Veel kon hij eigenlijk ook niet meer doen, wat tips geven (lopen op zachte ondergrond…) en natuurlijk een voorschrift voor sportsteunzolen met extra demping. Voor de rest geen klachten, het was een aangename man, die zeker wist waarover hij sprak.

Dan dus rechtstreeks van de orthopedist naar orthopedie Reyskens in Genk voor het opmeten van de zolen! Eerst moest ik even rondwandelen, mocht ik op ‘de glazen bak’ gaan staan, daarna werd een afdruk van de voetjes gemaakt in een soort was, daarna nog een blauwdruk van de voeten en klaar was kees. Nu nog twee weken wachten op mijn zooltjes, weer passen, en hopelijk ben ik dan weer vertrokken.

De orthopedist heeft trouwens ook gezegd dat ik rustig aan weer mag beginnen lopen als ik geen last meer heb… Dat moet ie geen 2 keer zeggen natuurlijk! Morgen zijn we weg, 5 x 2 minuutjes lopen, eens kijken hoe dat gaat. Ook hij sprak weer over een siliconen inlegstukje om de druk op te vangen, dus tot de zooltjes klaar zijn, ga ik dat zeker gebruiken.

Vandaag trouwens ook de software van de forerunner bijgewerkt met de laaste update…

Foto’s van de werken volgen de komende dagen ook nog wel. We zijn al volop aan het genieten van ons terras. Dat is pas luxe… die houten paletten waren we meer dan beu gezien!

22:30 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, blessure |  Facebook |

15-06-08

Trainingen (dirk)

Deze week drie trainingen gelopen:

dinsdag : 10.4 Km ( duurloop met de club)

vrijdag : 6 km ( tempoloop, in 31min)

Zondag : 14.8 Km ( duurloop, in 1u31min)

Nog efkes en ik kan weer met het vrouwke op pad, het gaat de goeie kant uit, grootste uitdaging voor mezelf is ze nu in toom te houden totdat het werkelijk genezen is! Maar ik hoop wel dat dit moment er natuurlijk snel aankomt!

 

11:22 Gepost door Dirk in Sport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

13-06-08

Beetje beterschap

Het is al weer een tijdje geleden. Dirk is ondertussen braaf aan het trainen. Ik daarentegen vind het een pak minder leuk hier achter te blijven als hij gaat lopen. Maar ja, dat hoort erbij, zeker?
Ondertussen draag ik mijn compressiekous-achtig ding braafjes. De eerste dag was dat nochtans niet zo goed meegevallen. Ik heb er de hele dag mee rondgelopen op het werk, en tegen de tijd dat ik thuis aankwam had ik serieus last van mijn enkel. Niet te verwonderen, ik deed t verband uit, en mijn enkel zag eruit als een tennisbal, dik, opgezwollen.
De dagen erna t verband dus maar vooral aangehouden tijdens het autorijden, aangezien ik dan toch het meeste last heb. En ondertussen draag ik t weer hele dagen, zonder last.
Ik merk toch wel duidelijk vooruitgang. In het begin had ik bij het lopen, autorijden, zelfs bij het zitten en slapen last, dat is de laatste dagen toch zo goed als verdwenen. Alleen ’s avonds kan ik nog wel eens wat voelen, van een ganse dag rond te huppelen.
Maar ik voel toch wel dat het verband me steun geeft, dat ik vooral mijn beenspieren minder krampachtig moet gebruiken om mijn scheenbeen te sparen.
Dus de spierpijn is ook helemaal verdwenen!

Maar lopen, tja, dat zal nog wel eventjes duren vrees ik. Fietsen gaat niet, ook dan heb ik last. De afgelopen week ben ik wel eens gaan zwemmen/aquajoggen, maar ook dat heb ik de volgende dag toch gemerkt. Tja, dan maar rusten…

Beter nieuws is dat ik van job ga veranderen. Ik blijf toch nog een jaartje in Nederland werken, dat wel, maar in plaats van met de prematuurtjes, ga ik me nu bezig houden met mensen die willen afslanken. Een vreemde overgang misschien voor sommigen, maar niet zo onlogisch gezien mijn opleiding.
That’s it. Loop ze nog!
Prettig weekend!

21:48 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen, blessure |  Facebook |