20-10-08

intercity bree - peer

Gisteren stond dus de intercity, Bree-Peer op het programma, m’n eerste halve marathon, de 20 km van Brussel niet meegeteld. De voorbije dagen was ik echt nerveus, veel twijfels omdat ik door mijn voetblessure de laatste twee weken niet meer had kunnen trainen zoals ik dat voorhand had gepland. Gisteren is dat voor de wedstrijd van me afgevallen, dus dat viel wel mee.

In de voormiddag nog met Tine en Annelies naar de bosloop geweest, waar ze samen de 6 km liepen, en waar ik op het zoontje van Annelies mocht passen. Ze hebben dat goed gedaan, 6 km in de kinrooise bossen, op een zwaar parcours, chapeau! Tine kan stilaan weer beginnen te mikken op de 10km!

 

De wedstrijd dus, het voordeel was dat de start op 800 meter van ons deur was, om 13u gaan inschrijven, en dan nog naar huis tot twintig voor drie, zodat ik geen uur aan de start hoefde rond te draaien en me zenuwachtig te maken. Samen met collega Benny achteraan het pak

(210 deelnemers) vertrokken om toch maar niet te rap te starten. De eerste kilometers gingen vlot, in een tempo tussen de 5min20 en de 5min30. De bedoeling was om onder de twee uur te finishen, dus onder de 5min40 blijven was de boodschap.

Dit lukte aardig tot de 15de kilometer, vanaf dan werd het harken, op een heel korte tijd begon ik te verzuren, en de kilometertijden gingen omhoog naar 5min53, 5 min46, 5 min47, 5min50, 6min06 en de laatste in 6min04.

Maar op 1u56min53sec kwam ik over de meet, samen met een collega-loper van JEM.

Tine heeft me nog nooit zo bleek gezien, en ik moet zeggen, heel erg goed, voelde ik me ook niet meer. Het was echt tijd om aan te komen, veel langer had ik niet meer kunnen lopen.

 

Conclusie : zeer tevreden met mijn tijd. Alleen had ik gedacht dat het gemakkelijker zou gaan, vooral de laatste 5 km heb ik serieus onderschat. Men zegt dat de halve pas begint bij de 16de km, awel,ze hebben gelijk. Onderweg waren er drie dankposten met water en cola, ik denk dat ik te weinig tijd heb genomen om fatsoenlijk te drinken.

 

Volgend jaar haas ik Tine binnen voor een tijd van 2u10.

10:40 Gepost door Dirk in Sport | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

12-10-08

hiel wel ok!

ook een klein berichtje van mij, eindhoven is goed meegevallen, onder het lopen, had ik merkwaardig genoeg links pijn, maar niets rechts. Vrijdag heb ik nog een 12-tal kilometer kunnen lopen zonder echte problemen, dus Bree-Peer van volgende week zondag zal wel lukken!

Ik heb wat twjfels omdat ik mijn laatste weken van het schema niet meer heb kunnen volgen, maar dat zullen we volgende week wel zien. Ik ga deze week nog een keer proberen intensief te trainen, en nog een keertje loslopen, en dat zou moeten volstaan.

En m'n Tine, die heeft dat ook weer goed gedaan! Morgen nog examen van de start-to-run ( top3?) en dan kunnen we weer eens wat samen gaan joggen!

Het was leuk om andere bloggers te ontmoeten!

Groetsels, Dirk

17:51 Gepost door Dirk in Sport | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |

ROC City Run 6 km Eindhoven

eindhoven 6km2008

 

 

Eindhoven 2008 zit er weer op! Het was zeker een leuke ervaring, maar hopelijk kan ik volgend jaar toch de halve marathon lopen (en Dirk de marathon)! Bij de city run was het enorm druk. Huppelen van links naar rechts om wandelaars te ontwijken... Het is niet altijd even leuk.
In ieder geval, wel een dikke chapeau voor de organisatie! Daarover valt niets negatiefs te zeggen.
Ook was het leuk om de andere webloglopers eens in levende lijve te ontmoeten! Als het aan ons ligt, zijn wij er volgend jaar weer bij! Mario, ook van ons nog eens een dikke merci!

Na de loop zijn we gauw naar het hotel gegaan voor een frisse douche, en dan zijn we vrij snel naar huis vertrokken. Ook dat was geen probleem; eventjes met de wagen aanschuiven bij een oversteekplaats... en een paar minuten later waren we weer op weg naar Bree.

En daar zaten Dori en Iris braaf te wachten! Voila, hier zijn ze dan:

HPIM2482

HPIM2466

16:27 Gepost door Tine in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-10-08

hielspoor?

Nog minder dan twee weken en dan is Bree-Peer. Sinds een drietal maanden ben ik me specifiek aan het voorbereiden voor deze wedstrijd. Ik zei het vorige week nog, eindelijk eens geen blessures gehad, alles gaat goed.

Had ik het beter niet gezegd? Sinds vrijdagmorgen een heel ambetant gevoel in mijn hiel. Ik ben al drie dagen ijs aan het leggen, voltaren aan het smeren, maar ik heb niet het gevoel dat het betert. Mijn training van zondag, een half uurtje lopen, heb ik al laten varen, in principe is de volgende negentig minuten (duur)lopen, maar ik durf niet goed;

Nog een paar dagen rusten? Iemand tips?

Dirk

07:42 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

29-09-08

Maasrun 2008

maasrun2008

maasrun 2008

Gisteren hebben Dirk en ik in Lanaken gelopen: 5 km
Hierboven het resultaat... Tot nu toe had ik sinds mijn blessure enkel 3 km aan één stuk gelopen. Maar de conditie is blijkbaar toch vrij snel aan het terugkomen. Al had ik het de laatste km's toch niet zo gemakkelijk....
Enfin, die 6 km in eindhoven binnenkort zullen dus ook wel lukken!

Nu, the day after, toch niet al te veel last. Dus dat lijkt ook mee te vallen!

20:50 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |

23-09-08

Dori en Iris

In het weekend moest ik er nog eventjes over zwijgen, maar nu is het definitief! Er komen binnenkort 2 nieuwe bewoners bij, nl. Dori en Iris.

Links zie je Doridori33iris33, rechts Iris

 

 

 

 

 

Momenteel zijn ze nog iets te klein om te verhuizen. Ze zijn nog maar 6-7 weekjes en moeten eerst flink groeien. Vanaf een leeftijd van 8 weken en een gewicht van 800 gram mogen ze naar de dierenarts voor de eerste inentingen. En daarna de grote verhuis, terug naar België. Eventjes geduld hebben dus, want Dori weegt momenteel nog maar 540 gram, Iris bijna 600 gram. Flink eten dus dames! Wij kunnen haast niet meer wachten... Maar aan de andere kant krijgen ze natuurlijk de beste zorgen van de "opvangouders" in Heerlen!
Als jullie willen weten waar Dori en Iris vandaan komen, dan zeker het volgende verhaaltje lezen....

Deze kittens werden gevonden in Scherpenheuvel. De meldster lukte het niet om ze te voeden en de kleintjes hadden al 24 uur geen voedsel meer gehad. Twee dagen later liet de meldster ons weten dat de mamapoes op haar laatste krachten naar huis was gekomen en ze haar dood hebben gevonden. Ze vermoedt dat de mama vergiftigd is...
Rust zacht mama en maak je geen zorgen over je kleintjes, zij zitten nu veilig in ons gastgezin en we gaan ervoor zorgen dat het grote, sterke kittens worden en ze een gouden mandje bezorgen.

Dori stelt zichzelf voor:
Hallo, ik ben Dori en ik heet zo omdat ik naar mijn dappere mama ben vernoemd.
Ik ben helemaal zwart met 3 witte haartjes op mijn buikje, je ziet het niet goed maar ze zitten er echt hoor!!
Ik ben heel erg ondeugend en speel graag samen met mijn zusje Iris.
Mijn opvangmama's zijn soms wel eens boos op mij omdat ik het eten van mijn broertjes en zusjes op eet.
Maar ik kan ook heel lief zijn!!
Vooral na het eten wil ik nog lekker spelen en dan vervolgens indutten bij mij opvangmama.
Dus kom maar eens gauw kijken naar mij!! Tot dan, pootje van Dori

Iris stelt zichzelf voor:
Hallo allemaal ! Ik ben Iris en ik ben zwart, net als mijn zusje Dori.
Maar ik heb ook nog een klein geheimpje!! Als je me optilt en onder mijn buikje kijkt......zie je een wit driehoekje dat op een broekje lijkt!
Zo houden mijn opvangmama's mij en mijn zusje Dori uit elkaar.
Soms is dat wel eens moeilijk want ik stoei graag met mijn zusje, en dan ren ik heel snel door de kamer heen.
Ik had als eerst de kattenbak gevonden! En heb dat doorverteld aan mijn broertjes en zusjes.
Daarom vindt mijn opvangmama mij ook een heeeeeeeeeelllllll slim poesje.
Kom maar eens gauw kijken hoe goed ik dat kan!

21:59 Gepost door Tine in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-09-08

Nog 2-3 weken te gaan...

Nog twee à drie weken te gaan en ik zou terug 5 km moeten kunnen lopen! Ik kijk er in ieder geval al naar uit en hoop echt dat die blessure deze keer weg blijft! Vandaag heb ik in ieder geval weer 3 km gelopen bij de 2e bosloop van het bosloopcriterium (Bocholt). 18 min 41 heb ik daarvoor nodig gehad. Tijdens/na het lopen totaal geen last. Nu weer een zeurderig gevoel ter hoogte van de schenen. Ijs blijven leggen blijft dus toch de boodschap!

Voor de rest niet veel nieuws hier. Mieps is nog steeds niet terug. Na meer dan 5 weken verwachten we haar eerlijk gezegd ook niet meer (al hopen we stiekem natuurlijk nog wel)…
Wij zijn nu dus serieus aan het overwegen twee kittens in huis te halen en deze dan ook binnen te houden…  De eerste contacten met de VZW Zwerfkat in Nood II zijn gelegd. We houden jullie verder op de hoogte als we onze “zwerfkatjes” gevonden hebben!

20:06 Gepost door Tine in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |