20-10-08

intercity bree - peer

Gisteren stond dus de intercity, Bree-Peer op het programma, m’n eerste halve marathon, de 20 km van Brussel niet meegeteld. De voorbije dagen was ik echt nerveus, veel twijfels omdat ik door mijn voetblessure de laatste twee weken niet meer had kunnen trainen zoals ik dat voorhand had gepland. Gisteren is dat voor de wedstrijd van me afgevallen, dus dat viel wel mee.

In de voormiddag nog met Tine en Annelies naar de bosloop geweest, waar ze samen de 6 km liepen, en waar ik op het zoontje van Annelies mocht passen. Ze hebben dat goed gedaan, 6 km in de kinrooise bossen, op een zwaar parcours, chapeau! Tine kan stilaan weer beginnen te mikken op de 10km!

 

De wedstrijd dus, het voordeel was dat de start op 800 meter van ons deur was, om 13u gaan inschrijven, en dan nog naar huis tot twintig voor drie, zodat ik geen uur aan de start hoefde rond te draaien en me zenuwachtig te maken. Samen met collega Benny achteraan het pak

(210 deelnemers) vertrokken om toch maar niet te rap te starten. De eerste kilometers gingen vlot, in een tempo tussen de 5min20 en de 5min30. De bedoeling was om onder de twee uur te finishen, dus onder de 5min40 blijven was de boodschap.

Dit lukte aardig tot de 15de kilometer, vanaf dan werd het harken, op een heel korte tijd begon ik te verzuren, en de kilometertijden gingen omhoog naar 5min53, 5 min46, 5 min47, 5min50, 6min06 en de laatste in 6min04.

Maar op 1u56min53sec kwam ik over de meet, samen met een collega-loper van JEM.

Tine heeft me nog nooit zo bleek gezien, en ik moet zeggen, heel erg goed, voelde ik me ook niet meer. Het was echt tijd om aan te komen, veel langer had ik niet meer kunnen lopen.

 

Conclusie : zeer tevreden met mijn tijd. Alleen had ik gedacht dat het gemakkelijker zou gaan, vooral de laatste 5 km heb ik serieus onderschat. Men zegt dat de halve pas begint bij de 16de km, awel,ze hebben gelijk. Onderweg waren er drie dankposten met water en cola, ik denk dat ik te weinig tijd heb genomen om fatsoenlijk te drinken.

 

Volgend jaar haas ik Tine binnen voor een tijd van 2u10.

10:40 Gepost door Dirk in Sport | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Groetjes uit Kinrooi Leuk om eens iets te lezen over hardlopers uit de buurt ! Groetjes , Rudi

Gepost door: rudi | 20-10-08

Bree-Peer Mooie eerste tijd voor je halve, volgende keer mss wat meer langere duurlopen doen om de man met de hamer voor te blijven!

Gepost door: johan | 20-10-08

De commentaren zijn gesloten.