19-08-08

The day after

Gisteren was het dan zo ver. De start-to-run cursus. Er was een pak meer volk dan ik had verwacht, ik gok een 70-tal lopers, vooral vrouwen, maar toch ook enkele mannen. Het was best leuk, de eerste “les”! Ik kijk al uit naar volgende week (en natuurlijk eerst nog de andere 2 trainingen van deze week). Van mijn schenen heb ik amper last gehad. Wel had ik wat last van mijn linkerkuit, maar dat is ondertussen gelukkig weer helemaal verdwenen. De kuitmassage-techniek die ik gisteren geleerd heb bij de osteopaat helpt echt wel!


Vandaag heb ik trouwens enorme spierpijn. Ook het gevolg van mijn bezoekje aan de osteopaat gisteren. Mijn hele linkerbovenkant doet pijn, nek, schouders, rug… Ik voel het trekken tot in mijn pols. Maar daar had hij me ook wel voor gewaarschuwd. Gelukkig vandaag nog een dagje vrijaf om te bekomen… En maar hopen dat het morgen toch weer wat beter gaat.


Nog altijd geen Mieps…
Ik hoorde vandaag dat de kater van mijn tante gisteren terug is opgedoken, na een afwezigheid van 3 weken. Hopelijk komt ook onze kattin binnenkort weer tevoorschijn!

22:28 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

18-08-08

Tine hoort het nog kraken….

Aangezien ik nog steeds zit te sukkelen met mijn scheenbeen, ben ik vanmorgen op bezoek geweest bij groep SAM, meer bepaald bij Sam Verslegers, de osteopaat van basketbalteam Bree bbc en van het Belgisch Fed-cup team tennis.
Zijn vermoeden is dat mijn scheenbeenproblemen eerder te maken hebben met een vastzittende nek/rug dan met been- of voetproblemen.
We zullen zien, hé, het is zeker het proberen waard. Ik heb rug en nek serieus horen kraken in ieder geval. Hij loopt zelf trouwens ook, en heeft me nog wat oefeningen gegeven voor thuis, om de doorbloeding ter hoogte van de schenen te stimuleren en om de kuitspieren te masseren. En die ga ik voorlopig braafjes elke dag doen! Een twee- à drietal weken afwachten of het betert, en als dat niet het geval is, moet ik terug voor een voet- en loopanalyse.


Vandaag begin ik trouwens met de actie van het belang van Limburg. Ze willen zoveel mogelijk mensen laten starten bij Dwars door Hasselt, op 12 oktober 2008, en organiseren daarom een hele hoop start-to-run cursussen, verspreid over heel Limburg. In Bree zelf is er geen, maar wel in de buurt, in Kinrooi. In 8 weken 5 km kunnen lopen is het doel. En ik heb dus besloten mee te doen. Ik kan wel niet gaan lopen in Hasselt (afspraak in Eindhoven met de webloglopers)… maar ben er zo toch zeker van dat ik het lopen heel traag opbouw. En zo leer ik hopelijk weer wat nieuwe mensen kennen, om eventueel eens samen mee te gaan lopen. Ik kijk er wel naar uit, spannend, ben benieuwd hoeveel mensen er komen opdagen.
Enfin, meer info over de actie van het belang is te vinden op ‘limburgloopt’.


Dan over ons Miepske… die is nog steeds niet terug… Pff, normaal gezien was ze altijd na één nachtje terug thuis. Ondertussen zijn het er al 3… Flyers hangen op, asiel, dierenartsen in de buurt en politie zijn verwittigd. We hebben overal gezocht, geroepen… We hopen dat de uitdrukking ‘geen nieuws, goed nieuws’ wel degelijk klopt!

11:39 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

17-08-08

Iemand Mieps gezien?

HPIM2359_b

 

Mieps is al 3 dagen verdwenen... Vreselijk ongerust zijn we... Hopelijk komt ze hier snel weer binnen gewandeld....

20:17 Gepost door Tine in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-08

Stratenloop bocholt

Gisteren heb ik (Dirk) deelgenomen aan de bocholter Stratenloop, 12 km. Voor de start nog wat JEM-ers tegengekomen, mijn trouwste supporter stond (nog altijd) aan de kant, wegens haar scheenbeenproblemen.

Wegens ziekte, vakantie en dergelijke, had ik de laatste weken wat minder getraind, dus was de stratenloop een goede test om te zien waar ik stond.

En het viel al bij al wel mee, ik had erger verwacht. De twaalf kilometer, bleken er 11,6 km te zijn, mijn eindtijd was 58min28 sec. Onderweg heb ik meegelopen met een clubgenote en een groepje joggers uit zonhoven. In de laatste ronde was ik het drietal even kwijt, maar net voor de finish kon ik toch weer aansluiten, met een sprint werd ik nog "tweede" van het groepje. Ik had bewust mijn hartslagmeter niet op, maar goed ook, want op einde van het vat serieus af.

Nog veel werk voor de halve marathon van bree-peer op 19 okt!

Dirk

21:17 Gepost door Dirk in Sport | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |

10-08-08

Huis- en tuin- en vakantie-update

100_2717

Ons tuinhuisje staat er ondertussen ook! We moeten het wel nog één keer schilderen. De binnenkant is ondertussen af, nu de buitenkant nog… Uiteindelijk wordt het tuinhuis dus wit, met grijs rondom de deur en bovenaan.

Ook heb ik sinds een paar weken eindelijk mijn zooltjes!! Ik heb ze al een paar dagen aan gehad in mijn wandelschoenen, maar van lopen is nog amper sprake geweest. Eerst heeft een verkoudheid roet in het eten gestrooid, daarna een ontsteking van de urinewegen.
Ik heb ook besloten héél rustig aan terug te starten, opnieuw met de podcast van Vlaanderen Sportland (start to run). Ik ben al bij les 3 geraakt.
Toch heb ik bij het lopen nog wel wat last van de schenen. De ene zegt “doorlopen, dat is wel normaal dat je wat voelt”, de andere zegt “direct stoppen als je wat voelt”. Tja, ik doe maar heel rustig aan verder… Als het echt pijn doet, stoppen we, maar dat is nog niet het geval, aangezien ik nog maar een paar minuutjes loop.

Ook zijn we er een paar dagen tussenuit geweest afgelopen week: op verkenning in de champagnestreek. We logeerden in Bar-sur-Aube, in het hotel ‘le Saint Nicolas’.
Het heeft deugd gedaan, het weer was goed, de champagne lekker!!
Toch is het ook fijn om weer thuis te zijn, in ons eigen huisje, bij ons Miepske!

HPIM2437

15:52 Gepost door Tine in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |