15-05-08

Happy feet?

talonettesVoila, gisteren was het zover. Dirk had een afspraak bij Patrick Goris in Hasselt om zijn sport-steunzolen af te halen, ik had een afspraak om zooltjes te laten opmeten…
Nadat ik mijn verhaal gedaan had en hij mijn voetjes en schoenen bekeken had, kwam het verdict: ik heb geen steunzolen nodig. Volgens hem ligt het niet aan de voetjes, wel aan de schoenen. Ik heb een lichte antipronatie schoen, en die heb ik ook nodig, dat heeft hij gisteren ook bevestigd. Eigenlijk is het maar echt nodig aan één voet, maar het kan volgens hem absoluut geen kwaad dat die andere voet ook gecorrigeerd wordt. Hij gaf wel onmiddellijk de opmerking dat mijn schoen veel te hard is en eigenlijk beter geschikt is voor een zwaardere loper… Dus waarschijnlijk zit daar het probleem: de harde schoen veert niet genoeg mee bij het landen, waardoor mijn scheenbeen alle schokken te verduren krijgt, in plaats van de schoenen!
Nieuwe schoenen, dacht ik dus al onmiddellijk, maar zelfs zo ver gaat het voorlopig niet. Ik moet op zoek gaan naar een hielstukje of talonette, van silicone, en dat zou dan de schokken opvangen en een betere ondersteuning geven van mijn voetjes.
Dirk dus vandaag voor me op zoek gegaan naar dat siliconen hielstukje… en t was er niet in mijn maat, maar is wel besteld en zou volgende week geleverd worden.
Dus deze week wordt er nog braaf gerust, om volgende week, met hielstukje, op de Finse piste te gaan lopen gedurende een minuut of 10.
Duimen maar dus! Al heb ik er zeker een goed gevoel bij, hij heeft me veel raad gegeven en me zeker niet op kosten gejaagd! De enige kost is nl. het hielstukje, 18,60 €.
Ondertussen heb ik ook nog amper last van schenen/kuiten. Heel af en toe voel ik nog eens een pijnscheut(je). Maar ja, hopelijk is ook dat gauw voorbij!

19:33 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, blessure |  Facebook |

Commentaren

Hopelijk is dat de oplossing en het zal goed komen.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 16-05-08

Hopelijk gaat alles nu beteren!

Tine, jullie kregen van mij het stokske. (zie mijn blogje). Veel plezier!

Gepost door: Tinne | 19-05-08

De commentaren zijn gesloten.