30-03-08

Venloop 2008


Na de mislukte training van woensdag heb ik deze week niet meer gelopen, wel ijs gelegd, en zalfjes gesmeerd. En ik had inderdaad geen last meer de volgende dag, dus da's al iets.

Vandaag was het dan zo ver, de venloop in Venlo. Met toch de bedoeling ons huidige record van 1u04 op de 10 km te verbeteren. Alhoewel ... ik vertrok ook wel met een bang hartje na de pijnen van woensdag. En het was ook al gauw zo ver, bij het opwarmen en ook tijdens de eerste km's toch weer een pijnlijk gevoel in de onderbenen, in het midden vooraan. Misschien toch het gevolg van teveel snelheidstrainingen? Want meer km's hebben we niet gemaakt, dus het kan eigenlijk enkel daaraan liggen, denk ik. Of is het toeval? Of de nieuwe schoenen? Of... ?
Enfin, terug naar de venloop. Het ging best goed! In de eerste km ging het rustig aan, we waren bij de laatste 20 deelnemers gestart, dus het 'liep' niet echt vlot in het begin. Eigenlijk was het de bedoeling het tempo van 6:20 min/km nog eventjes vol te houden, om pas in het laatste deel van de wedstrijd te versnellen, maar aangezien het wel goed ging, is dat al iets eerder gebeurd. Nog even eraan gedacht om onder die grens van 60 min te geraken, maar dat was toch moeilijk na die tragere start. Na een paar km ging ook de pijn in mijn benen weg. Pas tegen het einde begon ik weer een beetje last te krijgen.

Officiële netto-eindtijd: 1:01:12... toch weer iets dichter bij die magische grens. En de trainingen van Mario doen dus echt wel hun werk, want een 5 weken geleden had ik het in Hasselt echt zwaar om de 10 km uit te lopen aan een tempo van 6:30 min/km.

En wat de venloop betreft: deze derde editie (voor ons de eerste) was de moeite waard! Goede organisatie, leuk parcours, bewaakte bagage ... niks op aan te merken. Ons zien ze daar volgend jaar zeker terug, voor de 10 km of de halve marathon!

De cijfertjes en uitslag:

 30-03-2008

Tine

Dirk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien we helemaal achteraan gestart zijn hebben we toch wel wat mensen ingehaald onderweg...
Nu rusten, ijs leggen, smeren ... en hopen dat dit geen echte blessure is! De volgende loop/lopen ga ik het in ieder geval even rustig aan doen.

20:28 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, wedstrijd, venloop |  Facebook |

Alarm?

Afgelopen woensdag stond de volgende training op het programma: 2 km inlopen, 10 x 400 m aan een tempo van ongeveer 5 min/km, gevolgd door 2 km uitlopen.

Bij het opwarmen ging het eigenlijk al mis. Een pijnlijk gevoel ter hoogte van mijn linkerscheenbeen... vooral bij het neerkomen. Ik hoopte dat het na een paar km zou overgaan, maar helaas. Na een paar 400 m's begon ook de rechterknie pijn te doen.... En toen heb ik het toch maar opgegeven, na 7 herhalingen van 400 m, de rest (bijna toch) heb ik uitgelopen aan een rustig tempo! Nu maar hopen dat dit niks serieus is...

De cijfertjes:

26-03-08

20:05 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, blessure |  Facebook |

24-03-08

Fitmobiel en weekendtraining

Zaterdag stond volgens de coach onze volgende training op het programma... We hebben wat geschoven en deze training naar zondag verplaatst omdat we zaterdag op bezoek zijn geweest bij de fitmobiel (CM - Hasselt).

Na ons bezoekje aan de beweegmobiel in juli vorig jaar wilden we wel eens weten of we er conditioneel op vooruit zijn gegaan. Dus op naar de fitheidsscreening: een meting van de fysieke conditie (VO2max) d.m.v. een submaximale inspanningsproef (astrand-fietstest), meting lichaamsvetpercentage en B.M.I., skeletspiermassa, bepaling van het basaal metabolisme en meting van het visceraal vet.
De conclusies: we zijn er alletwee wel op vooruitgegaan qua conditie, Dirk zelfs heel erg veel, ik toch ook één trapje. BMI, visceraal vet, spiermassa waren ook in orde. Helaas was bij ons beide het lichaamsvetpercentage veel te hoog!
Alletwee rond de 10% gestegen in lichaamvetpercentage t.o.v de test bij de beweegmobiel als we de resultaten mogen geloven. Toegegeven... sinds we in ons huisje wonen zijn we niet meer echt op ons eten aan het letten, maar zo'n spectaculaire achteruitgang hadden we toch niet verwacht!
Enfin, in juni staat er terug een test in de fitmobiel op het programma, binnen 3 maanden dus, om te kijken hoe we er dan voor staan... Ben al benieuwd, want vanaf nu wordt er hier in huis weer serieus op het eten (en vooral drinken) gelet! Hopelijk daalt dat vetpercentage dan, en het zou leuk meegenomen zijn als er ondertussen ook wat kilootjes mee verdwijnen.

Dan de training van gisteren... 2 km inlopen, gevolgd door 7 x 1 km aan 5:50 min/km, met 5 min rust tussenin, gevolgd door 2 km uitlopen. Zware training dus! In totaal 11 km gelopen en nog een paar km's gewandeld en in totaal een training van meer dan 1u50:

23-03-2008

 

De volgende training is een duurloop van 12 km aan 7:00 min/km. Maar aangezien we zondag al een wedstrijd lopen in Venlo, hebben we besloten deze training te laten vallen. Wel volgen er deze week nog 2 trainingen, op woendag en vrijdag waarschijnlijk.

18:55 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, fitmobiel |  Facebook |

20-03-08

Een beetje vreemd...

Ik heb het al een paar keer opgemerkt, maar ik weet echt niet hoe het komt, dus roep ik jullie hulp in:
Ik gebruik een feed reader om al de blogjes bij te houden, en dat werkt allemaal goed, behalve bij onze eigen blog! Volgens de feed reader is mijn laatste post nl die over de spinning bike ... en ondertussen heb ik toch al een paar andere berichten gepost. En voor zover ik me kan herinneren heb ik toch nergens iets veranderd aan instellingen ofzo. Iemand van jullie dit ook al opgemerkt of meegemaakt?

Normaal gezien staat er morgen trouwens een volgende training op het programma. Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde, de (boven)benen protesteren nog serieus na de loop van gisteren. Vooral een trap afdalen is vandaag een marteling! Dus eerst maar eens kijken of de spieren hersteld zijn morgen.

En nu genieten van een lekker lang weekend... morgen en maandag vrijaf... Leuk toch, in Nederland werken Smile

 

groetjes

21:39 Gepost door Tine in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-03-08

intensieve duurloop


Op het programma stond vandaag één van de zwaarste trainingen van het schema (voor mij toch): een intensieve duurloop van 12 km, aan een tempo van 6:30 min/km. Ik dacht eerst dat er een fout zat in het tempo, dus toch maar even nagevraagd bij Coach Mario, maar nee, de opdracht was juist!
En pff, het was echt héél zwaar. Na 2 km was ik eigenlijk al best moe, begon ik ook nog last te krijgen van steken in mijn buik. Op de tanden gebeten dus! En ik moet ook toegeven dat ik na 7 km even op pauze heb gedrukt om rustig wat te drinken en de steken te laten verdwijnen. De eerste km ging dan weer vrij goed, maar daarna was de vermoeidheid er weer. De 12 km met veel moeite toch uitgelopen, maar wel ietske trager dan de bedoeling was, met een gemiddelde tempo van 6:38 min/km. Toch niet slecht vind ik zelf, aangezien dit een behoorlijk zware training voor me was: langer dan tot nu toe het geval was en dan ook nog eens een pak sneller! De benen protesteren nu wel behoorlijk! De rustdag morgen gaat echt deugd doen.

Ah ja, ventje van me, mercikes om langs me te lopen (wat vandaag niet altijd even leuk was met al dat gezaag en geklaag ... gelukkig dat ik dat naar het einde van de training toe nog maar amper kon). Knipoog 


De cijfertjes:

19-03-2008

21:07 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

17-03-08

10 x 200m

Voila, de tweede training van de coach zit er ook al weer op: 2 km inlopen, daarna 10 x 200 m tegen een tempo van 5 min/km, tussenin rusten tot de hartslag onder 120 gezakt is, en daarna nog 2 km uitlopen. Vooral in het begin had ik het moeilijk om dat 5 min/km tempo te vinden. Eer de garmin de werkelijke snelheid aangeeft, ben je al halfweg, en dan merk je opeens dat je veel te snel loopt... Enfin, na een paar keer begon het wat beter te lukken. Het laatste rondje hebben we dan wel met opzet wat harder gelopen. Heel leuke training, goed haalbaar, maar ik ben wel benieuwd naar morgen, heb wel het gevoel dat ik er morgen wat van ga voelen...
Morgen een rustdag en woensdag een intensieve duurloop!

17-03-2008

22:18 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

16-03-08

Spinning bike

Voila, wij zijn onze zondag goed begonnen! Met een ontbijt op bed, ten voordele van de basisschool hier in beek. Zalig! Maar de zin om te gaan lopen was helaas snel over bij het optrekken van de rolluiken: regen en nog eens regen. Van de derde looptraining van deze week heb ik dan maar een training op de spinning bike gemaakt: 1-15 minuten rustig opwarmen, dan 30 min aan een hartslag van 157-165, en daarna nog een 5 min uitgefietst. Ik had verwacht 50 min rustig te moeten fietsen voor die hartslagzone van de beweegmobiel, maar ik moest toch aardig trappen om in de zone te geraken en vooral te blijven. In totaal dus 50 min gefietst, goed voor 31,16 km! Een gemiddelde snelheid van 37,4 dus, gemiddelde harslag 151, max 165.

Sinds dit weekend ben ik ook overgeschakeld naar de nieuwe versie van Sporttracks, Sporttracks 2. En het is de moeite! Het ziet er allemaal heel mooi uit. Leuk om je trainingen op deze manier te kunnen bijhouden.

Voila, dat was het voor dit weekend. Straks 'chinezen' met de (schoon)ouders, en morgen terug werken. Het wordt wel een kort weekje, 2 dagen werken, dan een dagje vrij, en dan nog één dag werken.
Ah ja, en morgen een serieus pittige training op de piste! Dus tot morgen!

16:21 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: spinning |  Facebook |