30-03-08

Venloop 2008


Na de mislukte training van woensdag heb ik deze week niet meer gelopen, wel ijs gelegd, en zalfjes gesmeerd. En ik had inderdaad geen last meer de volgende dag, dus da's al iets.

Vandaag was het dan zo ver, de venloop in Venlo. Met toch de bedoeling ons huidige record van 1u04 op de 10 km te verbeteren. Alhoewel ... ik vertrok ook wel met een bang hartje na de pijnen van woensdag. En het was ook al gauw zo ver, bij het opwarmen en ook tijdens de eerste km's toch weer een pijnlijk gevoel in de onderbenen, in het midden vooraan. Misschien toch het gevolg van teveel snelheidstrainingen? Want meer km's hebben we niet gemaakt, dus het kan eigenlijk enkel daaraan liggen, denk ik. Of is het toeval? Of de nieuwe schoenen? Of... ?
Enfin, terug naar de venloop. Het ging best goed! In de eerste km ging het rustig aan, we waren bij de laatste 20 deelnemers gestart, dus het 'liep' niet echt vlot in het begin. Eigenlijk was het de bedoeling het tempo van 6:20 min/km nog eventjes vol te houden, om pas in het laatste deel van de wedstrijd te versnellen, maar aangezien het wel goed ging, is dat al iets eerder gebeurd. Nog even eraan gedacht om onder die grens van 60 min te geraken, maar dat was toch moeilijk na die tragere start. Na een paar km ging ook de pijn in mijn benen weg. Pas tegen het einde begon ik weer een beetje last te krijgen.

Officiële netto-eindtijd: 1:01:12... toch weer iets dichter bij die magische grens. En de trainingen van Mario doen dus echt wel hun werk, want een 5 weken geleden had ik het in Hasselt echt zwaar om de 10 km uit te lopen aan een tempo van 6:30 min/km.

En wat de venloop betreft: deze derde editie (voor ons de eerste) was de moeite waard! Goede organisatie, leuk parcours, bewaakte bagage ... niks op aan te merken. Ons zien ze daar volgend jaar zeker terug, voor de 10 km of de halve marathon!

De cijfertjes en uitslag:

 30-03-2008

Tine

Dirk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien we helemaal achteraan gestart zijn hebben we toch wel wat mensen ingehaald onderweg...
Nu rusten, ijs leggen, smeren ... en hopen dat dit geen echte blessure is! De volgende loop/lopen ga ik het in ieder geval even rustig aan doen.

20:28 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, wedstrijd, venloop |  Facebook |

Commentaren

KNAP KNAP. WAT BETREFT DE SCHEEN, GOOGLE EENS OP SHIN SPLINT ... SUCCES

Gepost door: wim | 31-03-08

Beiden goed gelopen en een vpolgende keer onder het uur.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 01-04-08

scheen wat u scheen betreft als ik da zo lees vrees ik voor u dat het een stressfractuur is of een scheenbeenvliesontsteking wat eigenlijk nog slechter is want moeilijker te genezen de rechterknie zal waarschijnlijk compesatie zijn , zou er eens mee naar de dokter gaan.

Gepost door: kurt maenhout | 02-04-08

De commentaren zijn gesloten.