24-03-08

Fitmobiel en weekendtraining

Zaterdag stond volgens de coach onze volgende training op het programma... We hebben wat geschoven en deze training naar zondag verplaatst omdat we zaterdag op bezoek zijn geweest bij de fitmobiel (CM - Hasselt).

Na ons bezoekje aan de beweegmobiel in juli vorig jaar wilden we wel eens weten of we er conditioneel op vooruit zijn gegaan. Dus op naar de fitheidsscreening: een meting van de fysieke conditie (VO2max) d.m.v. een submaximale inspanningsproef (astrand-fietstest), meting lichaamsvetpercentage en B.M.I., skeletspiermassa, bepaling van het basaal metabolisme en meting van het visceraal vet.
De conclusies: we zijn er alletwee wel op vooruitgegaan qua conditie, Dirk zelfs heel erg veel, ik toch ook één trapje. BMI, visceraal vet, spiermassa waren ook in orde. Helaas was bij ons beide het lichaamsvetpercentage veel te hoog!
Alletwee rond de 10% gestegen in lichaamvetpercentage t.o.v de test bij de beweegmobiel als we de resultaten mogen geloven. Toegegeven... sinds we in ons huisje wonen zijn we niet meer echt op ons eten aan het letten, maar zo'n spectaculaire achteruitgang hadden we toch niet verwacht!
Enfin, in juni staat er terug een test in de fitmobiel op het programma, binnen 3 maanden dus, om te kijken hoe we er dan voor staan... Ben al benieuwd, want vanaf nu wordt er hier in huis weer serieus op het eten (en vooral drinken) gelet! Hopelijk daalt dat vetpercentage dan, en het zou leuk meegenomen zijn als er ondertussen ook wat kilootjes mee verdwijnen.

Dan de training van gisteren... 2 km inlopen, gevolgd door 7 x 1 km aan 5:50 min/km, met 5 min rust tussenin, gevolgd door 2 km uitlopen. Zware training dus! In totaal 11 km gelopen en nog een paar km's gewandeld en in totaal een training van meer dan 1u50:

23-03-2008

 

De volgende training is een duurloop van 12 km aan 7:00 min/km. Maar aangezien we zondag al een wedstrijd lopen in Venlo, hebben we besloten deze training te laten vallen. Wel volgen er deze week nog 2 trainingen, op woendag en vrijdag waarschijnlijk.

18:55 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, fitmobiel |  Facebook |

Commentaren

Goed idee Wat een goed idee om zo eens van die testen te laten doen, dan weet je waar je staat he, en zo'n volgende test onmiddellijk plannen, dan heb je ook een extra motivatie om op te letten. Goed bezig!

Gepost door: Julie | 24-03-08

Het blijft opletten natuurlijk , maar wel knap om de conditie hioger te krijgen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 29-03-08

De commentaren zijn gesloten.