15-03-08

Nieuw schema

Voila, het is zo ver, we zijn vertrokken met ons nieuwe schema! Tot nu toe hebben we vooral gelopen met de schema's van mieke boeckx, of van www.hardloopschema.nl, maar dat was ik al wel een tijdje beu.

Dus zoals zovelen van jullie, heb ik de hulp ingeroepen van Coach Mario. En met succes, want een paar dagen later zat het nieuwe, op maat gemaakte, schema al in mijn mailbox! De nadruk ligt deze keer op snelheid, aangezien ik al een tijdje het gevoel heb dat ik geen vorderingen meer maak. Het is (naar mijn normen toch) een vrij pittig schema, maar ik heb er wel echt zin in! Dus coach, als je dit leest, nog maar eens bedankt voor het schema, hé!

Normaal gezien zou ik morgen beginnen aan het schema, maar aangezien ik vandaag een dagje verlof had, kon ik die kans toch niet laten liggen. De opdracht: een wisselloop van 7 km: afwisselend 500 m loslopen, en 500 m versnellen tegen 6 min/km. En (ik had het totaal niet verwacht) het ging best wel goed! Ik had een beetje schrik dat het na een paar herhalingen wel moeilijk zou gaan worden, maar de laatste versnelling ging eigenlijk bijna even vlot als de eerste...

Het bewijsmateriaal:

14-03-2008
 

Door deze training naar vandaag te verplaatsen, heb ik wel maar 2 trainingen gehad deze week, dus zondag gaat er waarschijnlijk nog rustig wat gelopen worden, om dan maandag weer verder te gaan met het schema, met versnellingen op de piste. Ben benieuwd of dat me even goed zal bekomen. Enfin, k heb er in ieder geval weer echt zin in gekregen. En met periodes was dat de laatste tijd wel wat minder. En volgende week heb ik woensdag en vrijdag verlof, dus aan tijd deze keer geen gebrek!

Prettig weekend allemaal!

 

 

00:46 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (7) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

super dat je ook een schema hebt gekregen van Mario. En hij had geen medelijden blijkbaar, direct al een stevige training! Knap gedaan!

Gepost door: Ruthje | 15-03-08

mooi getraind ik zie dat uw laatste 500m nog de snelste waren , dus je zat niet kapot , zo moet het .
Succes met het schema en indien je het goed volgt zul je zeer zeker verbeteren .

Gepost door: roadrunnerke | 15-03-08

succes met je nieuwe schema! af en toe zo'n nieuwe wind door je loopschema's doet wel iets vind ik. good luck! (geen zin om volgende week mee naar Lier te komen ?)

Gepost door: Jess | 15-03-08

ja ja ... dat belooft, als het nu verbrand ruikt in Bree zal het waarschijnlijk verschroeid rubber zijn van je zolen. Succes ermee

Gepost door: wim | 15-03-08

Garmin ik stel mijn Garmin enkel in op voorhand als ik echt versnellingen moet lopen, zoals 10 x 400 of zo. In mijn gebruikersprofiel heb ik dan een aantal snelheidszones ingesteld, met een boven- en ondermarge. Bv. als ik aan 5 min/km m'n versnellingen moet doen, heb ik een zone van 4:45 min tot 5:15. Je kan het strakker zetten natuurlijk, maar dan gaat ie wel constant zitten piepen vrees ik :-) Mijn duurlopen stel ik dus niet in, daar hou ik het gewoon wat in 't oog door af en toe op m'n Garmin te piepen :-)

Gepost door: Ruthje | 15-03-08

Dat hgaat helemaal goed komen met de schema's van de coach Mario.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 15-03-08

schema Zo'n nieuw schema brengt weer wat vernieuwing en laat zich hopelijk in mooie resultaten omzetten!
Succes hé

Gepost door: johan | 16-03-08

De commentaren zijn gesloten.