12-03-08

Rukwinden


Gisteren was het me iets te laat om nog te bloggen, dus vandaag het verslagje van onze loop van gisteren. Tussen de buien door zijn we vertrokken voor een opwarming van 10 min, dan 30 min aan een tempo rond de 7:00 min/km, om tenslotte nog 10 min uit te lopen. Na 10 min begon het natuurlijk te druppelen, en alsof dat nog niet genoeg was, hadden we ook nog wind tegen. We waren de 2e ronde begonnen aan 7:06, maar al snel zakte het tempo tot 7:24. Gelukkig hadden we daarna ook een stukje wind in onze rug, zodat we het toch weer konden goedmaken.

Maar er is me deze keer toch wel iets opgevallen, ik gebruik zowel TC van garmin als Sporttracks om mijn trainingen bij te houden, en er is toch wel een verschil tussen beide programma's in het tempo:

Volgens TC een tempo van 7:05:

11-03-2008

 

En volgens Sporttracks 7:01. En zelfs in de gemiddelde hartslag zit een klein verschil.

11-03-2008(2)

 

 

 

Betekent dit dat de garmin even het signaal is kwijtgespeeld? Of heeft iemand een andere verklaring? Of dit ook al ooit opgemerkt? Ik vind het wel een beetje vreemd in ieder geval.

20:23 Gepost door Tine in Sport | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Waarschijnlijk heeft het wel te maken met slechte satellietontvangst. Ik heb volgens mijn Garmin ooit al 50 km/u gelopen ! Vandaag bleef mijn snelheid dan weer een tijdje hangen op 10,4 km/u (ongeacht het feit of ik nu snel liep of bijna wandelde).

Gepost door: luc | 13-03-08

wind Moedig hoor, met die wind gaan lopen. TC geeft de cijfers weer zoals Garmin registreert, maar zker bij felle wind (of mist) zijn de signalen niet altijd even goed, waardoor fouten in de afstand (en dus het tempo) ontstaan. Sporttracks is verbonden met google maps en corrigeert daarvoor. Dat kan de reden zijn.

Gepost door: Julie | 13-03-08

De commentaren zijn gesloten.