16-07-07

GPSies.com

Een leuke tip, zeker voor de Garmin forerunner gebruikers: GPSies.
Wanneer je een bepaalde route wilt gaan lopen, kan je die 'Track tekenen' op de kaart.
screenshot1

 

 

 

 

Wanneer je er dan voor kiest deze track te exporteren als 'Garmin Course CRS' en dit bestand gaat downloaden, dan kan je het in Garmin trainingcenter importeren (trainingsprogramma's importeren).

 

 

 

 

In TC kan je de koers dan nog verder bewerken, als je dat wil, bijvoorbeeld door symbolen voor links en rechts afslaan in te voegen, en dan kan je die koers naar je garmin verzenden. Ik heb bijvoorbeeld een aantal keer 'rechts' ingevoegd, en ook een 'eetmoment'.
screenshot4

 

 

 

Na de overdracht, kies je in de garmin forerunner dan voor 'training', gevolgd door 'ritten'. En daar kan je de rit selecteren. Gewoon naar het beginpunt gaan, op start drukken, en met het kompas (of de kaart) naar de eindbestemming navigeren.

Vanmorgen eens uitgetest en het werkt inderdaad. Al zal het wel nog even wennen zijn om met de garmin de weg te vinden, al fietsend of lopend... We zullen het deze vakantie nog wel eens proberen.

Verder kan je op deze site je tracks opslaan zodat je ze later nog terug kan bekijken. Of bezoekers kunnen volgen waar je allemaal uithangt. De link naar mijn tracks staat al op m'n blog, rechtsboven, maar tracks zijn er voorlopig nog niet te vinden.

Ah ja, voor ik het vergeet: op sommige websites kan je fiets- en wandeltochten downloaden als gpx-bestand. Via deze site kan je deze bestanden ook omzetten naar crs-bestanden, die je dan weer in de garmin kan importeren.

Veel plezier ermee!

16:33 Gepost door Tine in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: links |  Facebook |

Commentaren

Ziet er goed uit Ik ga die eens bestuderen en vergelijken met ttsm; kijken welke de beste is naar mijn voorkeuren :-)

Gepost door: Caroline | 16-07-07

ingewikkeld!!!! ziet er tof uit maar voor twee computeridioten wat moeilijk ... eigenlijk hebben we allebei geen geduld om dit soort dingen tot in detail uit te pluizen ... maar ziet er wel knap uit.

Gepost door: wim en tine | 17-07-07

Aha, klinkt intressant, morgen eens proberen als we een ritje met de fiets doen. Heb eigenlijk nog niet veel geexperimenteerd met de Garmin, dringend eens alle mogelijkheden testen. Ik moet ook niet op zoek op het net voor allerlei snufjes, gewoon hier af en toe eens komen piepen :-)

Gepost door: Stofke | 20-07-07

De commentaren zijn gesloten.